D
Frank van Eijndhoven (1945) volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie Maastricht en aan het Koninklijk Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen.
Na een periode waarin het thema 'tors' centraal stond, ging hij steeds meer de elementen waaruit een beeld wordt opgebouwd een eigen waarde toekennen. Geleidelijk aan werd zijn werk abstracter in een groter formaat met 'natuur en ruimte' als inspiratiebron.
Inhoudelijk gaat het werk over de onophoudelijke rusteloze beweging van de wereld waarin wij leven. Hij gebruikt de verf om de ruimte te scheppen. Kleur is voor hem erg belangrijk in een spel met perspectieven en diagonalen: lijnen die ruimte creëren. Soms gebruikt hij aan de randen van het doek brede kleurvlakken of strepen, die enerzijds als een soort kader werken en anderzijds verwijzen naar andere gebieden buiten het schilderij. Transparant-dekkende verflagen over elkaar. Soms pure kleuren over grijzen. De bijna tastbare verfhuid is tegelijk 'ongrijpbaar' als een verschijnsel in de natuur. Het werk ademt een zekere landschappelijkheid uit in de breedste zin van het woord: luchten-wolken-water-vegetatie-aarde.
Frank van Eijndhoven schildert vanuit materie en niet volgens een vooropgezet plan. Het werk heeft een hoog expressieve lading en een gelaagde structuur.
In de tentoonstelling zijn zowel olieverven, acryls als gouaches te zien.
De expositie is tot en met zaterdag 7 december 2024 van dinsdag t/m zaterdag (12.00 - 18.00 uur) te bezoeken.