ART & DESIGN

 PETER ROMMERS' UNIQUE SELLINGPOINT


Peter Rommers Couture Art & Design is een uniek verkooppunt van couture en kunst.

Door Peter Rommers geselecteerde kunstenaars bieden hun werk voor korte of langere tijd te koop aan.

De collectie wisselt voortdurend. Elke maand is er een nieuwe expositie. 


oktober 2022


duo-expositie

Emma Prinsen en Maarten de Mink


OPENING


zaterdag 1 oktober 2022

15.00 - 18.00

Korte Prinsengracht 12

Amsterdam


De expositie is tot 30 oktober 2022 te zien.

dinsdag t/m zaterdag

12.00 - 18.00 uur

(of op afspraak)

                    Emma PrinsenEmma Prinsen volgde de opleiding reclame- en modetekenen aan de Academie De Schans in Amsterdam. De beperktheid en strakheid van het reclametekenen deden haar werktuigelijk koers zetten naar een andere richting: de vrije schilderkunst.

Kleur, licht en ruimte zijn belangrijke componenten in haar muurschilderingen, pastelkrijttekeningen en olieverfdoeken. Als je vraagt waarom ze schildert antwoordt ze:"Om ruimte te scheppen. Vooral een andere dan de dagelijkse. De maatschappelijke dagelijksheid is doorgaans flauw, grauw en smakeloos."


In 2017 ging Emma Prinsen naar Marokko waar ze middenin het Atlasgebergte, tijdens een workshop van Herma Bovenkerk, haar eerste lessen in het werken met steen kreeg. Al snel maakte ze haar eerste kop en er volgden er meer. Emma zegt hierover:"Het is een leerproces, een uitdaging. Ik ben op zoek naar mijn mogelijkheden, naar wat ik kan met het materiaal, maar ook om te leren terughoudend te zijn en de steen de ruimte te geven, zodat die als het ware meebeslist over de vorm."

                      Maarten de MinkMaarten de Mink (Limerick, IRL, 1977) is een autodidact kunstenaar met academische achtegrond (Literaruurwetenschappen te Groningen) en een verleden als singer/songwriter. Ritme, lyriek en een gevoel voor timing kenmerken zijn zeer herkenbare en levendige werken die collage als basis hebben. Er gebeurt veel in zijn werken, toch valt er een vorm van verstilling in te ontdekken.


Om tot resultaat te komen plakt Maarten uitgeknipte afbeeldingen op een blad papier. Vervolgens wordt deze vaak kleurrijke samenstelling zwart/wit gemaakt met een kopieerapparaat. Dan maakt hij hier een zo organisch mogelijk ogende pentekening van door met een marker op deze kopie te tekenen. Collage wordt zo mixed media. Met deze mixed media werken probeert hij de toeschouwer op speelse wijze te laten laveren tussen ontregeling en geruststelling. De werken van Maarten de Mink kunnen beschouwd worden als niet lineaire beeldverhalen die de 'lezer' afwisselend doen fronzen, dan weer mild doen glimlachen. Om vervolgens zelden geheel vergeten te worden.
INTERESSE OM TE EXPOSEREN?


Ben of ken je een kunstenaar die werk wil exposeren, neem dan contact op via info@peterrommers.nl


Onderstaande kunstenaars exposeerden bij Peter Rommers Couture Art & Design:


Maria van Dijkman

Lenny Schröder

Anneke de Witte

Jan Baas

Marijke Verhoeven

Martin Klaaszen

Fleur Koning

Kamilė Česnavičiūtė

Sofia Kapnissi

Femke Moedt

Pat Bloom