ART DESIGN

 PETER ROMMERS' UNIQUE SELLINGPOINT


Peter Rommers Couture Art Design is een uniek verkooppunt van couture en kunst. Door Peter Rommers geselecteerde kunstenaars bieden hun werk voor korte of langere tijd te koop aan. De collectie wisselt voortdurend. Elke maand is er een hoofd-exposant die ook één van de etalages met zijn/haar werk inricht. 

De hoofd-exposant van augustus  2021: Martin Klaaszen


Martin Klaaszen werd geboren in Delft (1935). Hij woonde en werkte tot aan zijn dood (2011) in de Oude Binnenstad van Amsterdam.

Als aankomend kunstenaar voelde Martin Klaaszen affiniteit met de expressieve vrijheid van kleur van de Cobra-groep, de avant-garde beweging van kunstenaars (1948-1951).

In de zestiger jaren werkte hij op de artistieke afdeling bij Glasindustrie van Tetterode, waar glasappliqué ramen vervaardigd werden naar ontwerpen van Karel Appel  en Joop van den Broek.

Als autodidact deed hij in 1968 mee aan een kunstmanifestatie in Weesp.

Niet lang daarna kreeg hij via Kunstzaken van de gemeente Amsterdam een oude loods aangeboden op de Raamgracht. Daar vestigde hij zich als zelfstandig kunsternaar.

Martin Klaaszen heeft een nog nooit vertoond oeuvre nagelaten, o.a. bestaande uit houten beelden en stenen objecten. Niet eerder werd zijn werk op de particuliere markt aangeboden.

(prijzen op aanvraag)