NEWS AND EVENTS

23 oktober  2021 - 26 november 2021

EXPOSITIE

Fleur Koning

hier om uw eigen tekst toe te voegen.
7 augustus 2021 - 17 september 2021

EXPOSITIE

Martin Klaaszen 

 31 JULI 2021

FINISSAGE 


Met werk van Maria van Dijkman, Anneke de Witte, Marijke Verhoeven,

Lenny Schröder (foto), Jan Baas en Peter Rommers.

12.00 - 18.00 uur

Oudezijds Voorburgwal 282

Amsterdam3 JULI 2021

OPENING PETER ROMMERS COUTURE ART DESIGN


Met werk van vijf kunstenaars (Maria van Dijkman, Anneke de Witte, Marijke Verhoeven, Lenny Schröder en Jan Baas startte op 3 juli 2021 Peter Rommers Couture Art Design, de 'unique selling point' voor couture en kunst. De druk bezochte opening gaf weer enige reuring op de gracht (na de corona-stilte). 

Op de foto, van links naar rechts: Marijke Verhoeven (sieraden), Maria van Dijkman (schilderijen), Peter Rommers, Anneke de Witte (keramiek).


NOVEMBER 2020

PRESENTATIE JUBILEUMBOEK


Peter Rommers vierde in 2020 zijn 25-jarig jubileum als couturier. In 1995 zette hij de stap naar een toekomst als zelfstandig modeontwerper en opende hij zijn eerste winkel in de Amsterdamse Prinsenstraat. Daar was een opleiding aan de modeafdeling van kunstacademie Artibus in Utrecht aan voorafgegaan én een decennium als stylist en ontwerper voor confectiebedrijven. 

Als vrije geest in de modewereld is Peter Rommers geliefd bij zijn klantenkring om zijn vormentaal, exclusieve materialen en maatwerk. Zijn visie op mode en vakmanschap en zijn manier van werken, opgetekend door Hans Hinssen, komen tot leven in dit boek. Een sprankelende weergave van een onherkenbaar herkenbare Nederlandse couturier.


Interesse in het boek? Stuur een mail naar: info@peterrommers.nl 

NOVEMBER 2019

OUDEZIJDS VOORBURG SHAWLS


De nieuwe werkplek werkt enorm inspirerend en nodigt uit tot nieuwe, of eigenlijk oude, activiteiten: tekenen! Dus met mijn tekenblok naar buiten gelopen en een tekening gemaakt van de Oudezijds Voorburgwal voor de deur.

De tekening heb ik op een mooie zijden shawl laten drukken (royale afmeting , 128x128 cm). De shawl is verkrijgbaar in de winkel of te bestellen (info@peterrommers.nl)

 

12 OKTOBER 2019

OPENING SHOWROOM/ATELIER

OUDEZIJDS VOORBURGWAL 


Op zaterdag 12 oktober jl. werd de nieuwe showroom op de Oudezijds Voorburgwal feestelijk geopend door Marjan Terpstra.Zij vertelde hoe ze 24 jaar geleden geraakt werd door een outfit in de toenmalige etalage in de Prinsenstraat. Als startende ondernemer zag ze in de etalagepop hoe ze zich wilde profileren: vrouwelijk, krachtig, modieus en origineel. De outfit werd haar allereerste coutureaankoop. Op de foto: Marjan Terpstra tijdens de opening in het 24 jaar oude mantelpakje.   Juli 2019


Peter Rommers kleedt Sébastien Erard.


De Amsterdamse meester-restaurateur Frits Janmaat, gespecisaliseerd in Erard-vleugels en piano's  schreef een prachtige boek over het veelbewogen leven van de man die het belangrijkste piano- en harpmerk ter wereld uitvond. Janmaat (eigenaar van Maison Erard) presenteerde zijn boek op 30 juni jl. in de Rode Hoed in Amsterdam.

Speciaal voor deze gegelenheid vroeg hij couturier Peter Rommers een kostuum te maken aan de hand van de afbeelding van Erard op de boekomslag.

De ontwerper dook in de (kostuum)geschiedenis en ontwierp een klepbroek, slipjas, strikblouse en gilet.

Janmaat liets zich als zijnde Sébastien Erard interviewen tijdens de boekpresentatie. 

Met zijn presentatie en verschijning bracht hij Erard tot leven. 

 

Mei 2019


MAN OH MAN

 

Peter Rommers maakt niet alleen kleding op maat voor dames,

maar ook voor heren.

En wat voor de dames geldt, geldt ook voor de heren:

goed gekleed is niet verkleed.