PROCES

PROCES


Beeldhouwen op het lijf.

Bij couture denk je misschien snel aan extravagante avondjurken of super chique mantelpakjes. Peter Rommers kiest voor draagbare en betaalbare ontwerpen. Natuurlijk vraagt de arbeidsintensieve werkwijze van een op maat gemaakt kledingstuk een andere prijs dan een 'jurk uit het rek'. 


De collectie in de showroom dient als uitgangspunt voor de klant. Maar klanten kunnen ook met eigen wensen komen. Elk ontwerp begint met een schets. Vanuit die schets wordt een toile gemaakt, een proefmodel in katoen. Tijdens de pas-sessies wordt de toile door middel van knippen, scheuren, spelden en aftekenen tot de gewenste (pas)vorm getransformeerd, als beeldhouwen op het lijf.  zo ervaart de klant wat het kledingstuk met haar doet. Daarna wordt van de toile een papieren patroon gemaakt. Een patroon van een eenvoudig jurkje bestaat al snel uit twintig patroondelen. Juist al deze verschillende patroondelen zorgen ervoor dat het kledingstuk perfect zit. Op basis van het patroon wordt de stof gesneden en het kledingstuk in elkaar gezet. 

Alle kledingstukken worden van het begin tot het eind in het eigen atelier gemaakt. 

Voor de klant bestaat het proces meestal uit vier sessies. De bespreking over het model en de stof, het doorpassen van de toile, het passen in het uiteindelijke materiaal en de finishing touch.