STILL AVAILABLEMartin Klaaszen werd geboren in Delft (1935).

Hij woonde en werkte tot aan zijn dood (2011) in de Oude Binnenstad van Amsterdam.

Als aankomend kunstenaar voelde Martin Klaaszen affiniteit met de expressieve vrijheid van kleur van de Cobra-groep, de avant-garde beweging van kunstenaars (1948-1951).

In de zestiger jaren werkte hij op de Artistieke Afdeling bij Glasindustrie Van Tetterode, waarglasappliqué ramen vervaardigd werden naar ontwerpen van Karel Appel en Joop van den Broek.

Als autodidact deed hij in 1968 mee aan een kunstmanifestatie in Weesp.

Niet lang daarna kreeg hij via Kunstzaken van de gemeente Amsterdam een oude loods aangeboden op de Raamgracht.Daar vestigde hij zich als zelfstandig kunstenaar.


Een jaar geleden ontmoette ik Martins weduwe, Ida van Heteren. Zij was een buurtbewoonster van de Oudezijds Voorburgwal (waar toen mijn zaak nog was). Ida zag dat ik exposities organiseerde in mijn showroom en vroeg mij of ik ook het werk van Martin wilde exposeren. Ze nodigde me uit in het(nog steeds bestaand) atelier van Martin waar ik enorm geraakt werd door de hoeveelheid, verscheidenheid en kwaliteit van zijn werk. Martin Klaaszens oeuvre bestaato.a. uit houten beelden, sculpturen, schilderijen en stenen objecten.


Martin Klaaszen

Objecten